Hopp til innholdet

Spillkult er en spillkulturfestival som arrangeres av Spillmakerlauget Sør i Kristiansand.
I år finner den sted for første gang på Aladdin kulturhus, med presentasjoner og panelsamtaler i Rød sal, og stands i foajéen.

Inngang er gratis!

Lyd og lek

Lyddesigner Martin Kvale fra Krillbite Studio skal prate om lyddesign til dataspill, fra idé, gjennom prosess til resultat.

I tillegg skal han gå gjennom hvordan det er å jobbe som lyddesigner i Norge som representant av Game Audio in Norway (GAiN).

Gamingsentre debatterer

På Spillkult skal vi bli bedre kjent med tre norske gamingsenter og forskjellene og likhetene disse har i tilbud og satsingsområder. For å få til dette, har vi paneldebatt med Ole Martin Gjestad fra KRED i Sarpsborg, Maria Eriksen fra Spillhuset i Bergen og Mads Stensrud fra Spillsenteret i Kristiansand.

Cosplayere og gaming

På Spillkult får vi besøk av to aktive cosplayere fra lenger øst i Agder fylke. På scenen skal vi forsøke å få vite av dem hvordan cosplay passer inn i spillkulturen, og hva slags forhold cosplayere har til gaming.

Sniktitt på spillet Kaizen fra UiA

På Spillkult får vi en sniktitt på spillet Kaizen som er under utvikling ved Universitetet i Agder i et program for studentaktiv læring. Presentasjon på scene og stand blir gjort av universitetslektor Knut Bonnier

Interaktiv film fra Farsund

I 2019 grunnla Jens Handell selskapet Wingboot, som har som mål å transformere måten vi tenker på interaktiv underholdning. Selskapet hans hjelper varemerker å bryte gjennom støyen med en ny versjon av historiefortelling med kombinasjon av film, animasjoner, bilder, tekst og lyd til en spill-lignende opplevelse.