Hopp til innholdet

Spillkult: Sniktitt på spillet Kaizen

På Spillkult får vi en sniktitt på spillet Kaizen som er under utvikling ved Universitetet i Agder i et program for studentaktiv læring. Presentasjon på scene og stand blir gjort av universitetslektor Knut Bonnier.

Spillet har elementer fra flere velkjente sjangere som eventyrspill (adventure), rollespill, puslespill (puzzle) og simuleringsspill. Man ser spillverdenen i et førstepersonsperspektiv og handlingen foregår i en fiktiv bedrift som produserer potetgull i Sørlandsparken. Her får spilleren i oppdrag å redde bedriften fra konkurs og må håndtere en rekke ulike utfordringer som omfatter både den sosiale og tekniske sorten.

Spillet skal etter planen tas i bruk nå til høsten av studenter fra Master i Industriell økonomi og teknologiledelse og Master i Innovasjon og kunnskapsutvikling. Det vil snart også være offentlig tilgjengelig og gratis å spille på blant annet itch.io.

(Bilder fra ResearchGate og uia.no)