Hopp til innholdet

Humor i spill, to typer spillpriser og nordiske isbrytere

Hei, alle spillmakere i Norge!

Nå har det blitt lettere å arrangere fysiske arrangementer her til lands, som gjør det mye lettere for oss spillmakere å møtes igjen fysisk, og vi har allerede så vidt startet. Likevel kan vi love dere at det fremdeles blir digitale arrangementer framover for de som ikke har sjansen til å reise til de fysiske treffene.

Som dere ser i nyhetsbrevet, skjer det en god del i Spillmakerlauget og ellers i norsk spillbransje i denne måneden. Det er altså mye å glede seg til.

 NoLudo – digital spørrerunde hos Spillmakerlauget – om humor i spill

16. mars blir det live spørrerunde med spillskaper Ozan Drøsdal fra Perfectly Paranormal på Hamar til Konsoll-foredraget hans om humoren i Helheim Hassle. Spillet stakk av med mange av statuettene for Spillprisen i fjor. Det blir også mulig å spørre om andre ting som han og selskapet sitt driv på med.

Du finner arrangementet i event-lista på Discord-serveren vår:
Spillmakerlauget Norges Discord-server

 Norwegian Game Awards – for studenter

Studentforeningen Start NTNU i Trondheim har i år lagt Norwegian Game Awards (NGA) til 30.–31. mars. 
Rekordmange spillprosjekt har meldt seg på, hele 60 stykk.
Spillmakerlauget stiller med to av styremedlemmene sine til juryen.
For de som ikke har sjansen til å reise til Trondheim, så vil spillprototypene bli tilgjengelige for testing på itch.io når arrangementet nærmer seg.

Følg med på oppdateringer her:
NGAs nettsted

Spillprisen – for profesjonelle

2. april arrangerer Virke Produsentforeningen Kavalkaden, sammen med Norsk filminstitutt Kavalkaden. Tilstelningen består av Spillprisen for årets beste norske spill fra 2021, og den profesjonelt rettede game-jamen NM i gameplay for nye spillprototyper basert på et tema. I år foregår arrangementet i lokalene til Eldorado Esport & Entertainment i Oslo. Virke kommer til å legge ut billetter ganske snart.

Følg med på oppdateringer hos Virke Produsentforeningen:
Kavalkadens nettsted

Icebreakers – intervju med nordiske vinnere av anerkjente priser

Våre nye partnerorganisasjoner Noneda, IGDA Sweden og IGDA Finland har gått sammen om et online-arrangement der de intervjuer folk fra spillselskaper i Norge, Sverige og Finland, som har vunnet ulike internasjonalt anerkjente priser. Dette skjer 30. mars på Twitch.

Følg med på oppdateringer hos Noneda:
Nonedas nettsted
Noneda på Facebook

Vi håper å se deg på noen av disse arrangementene våre og andre der vi er til stede.
Hvis det er noe du lurer på, ta gjerne kontakt med oss i sentralstyret gjennom styret@spillmakerlauget.no eller styret i din region med kontaktinformasjonen nederst på denne sida:
https://spillmakerlauget.no/om

Med vennlig hilsen
Targeir Attestog
og resten av sentralstyret