Hopp til innholdet

Mads i Kristiansand vinner Sørnorsk Filmsenters spillpitch for 2021

Mads Stensrud er nok på landsbasis mest kjent som nestleder i Spillmakerlauget. Nå har han vunnet Sørnorsk Filmsenters årlige spillpitch med konseptet Sloss, som skal bli et 3D-slåssespill.

Premien er et arbeidsstipend på 40 000 kroner, som kommer godt med til Mads sitt nyopprettede selskap Stensrud Fabler.

Mads har fått hjelp av Hoda Salman (nestleder i Spillmakerlauget Sør) til å tegne konsepttegningene for karakterene i spillet.

Den visuelle stilen til karakterene skal reflektere personligheten og kampstilen til hver enkelt. Det har blitt hentet inspirasjon fra Overwatch og X-Men til stilen. Spillet bruker cellshading i grafikken, så det minner mer om 2D-slåssespill som Street Fighter enn moderne 3D-slåssespill i utseende.

Det skal bli en gode historie og levende verden, men det viktigste er å få til et velfungerende kampsystem og animasjoner som passer sammen med kamphandlingene i spillet. Det skal være mulig å sette sammen sin egen kampstil med elementer fra de ulike stilene som er typiske for de ulike karakterene.

Unity blir brukt som spillmotor og 3D-modellene blir laget i Blender.

Pitchevideoen for Sloss som ble vurdert av Sørnorsk Filmsenters jury

Enestående konkurranse

Sørnorsk Filmsenter er eneste filmsenter i landet som arrangerer årlig pitchekonkurranse for spill i tillegg til kortfilm og dokumentarfilm. Filmsenteret har dekningsområde i Agder fylke og Vestfold og Telemark fylke. Eneste kravene for å delta i konkurransen er å være fra denne regionen og at man ikke har fått noen annen økonomisk støtte til prosjektet tidligere.

Tidligere vinnere av prisen for beste spillidé er

Christer Eckermann fra Snuti i Tønsberg for iskremlagings- og skjærgårdsutforskingsspillet Isbåten i 2020 og

Eirik Drivdahl fra Stroll i Kristiansand for Antarktis-baserte skrekkstrategispillet Neath i 2019.

Begge disse spillene er fremdeles under utvikling.

Norsk Filminstitutt har en liknende konkurranse for hele landet i Oslo hvert år som heter NM i gameplay, den man skal lage en prototype basert på et tema i uka før konkurrentene møtes i Oslo. Den ble bare avlyst i 2021. Konkurransen vil forhåpentligvis finne sted 12. februar 2022, og vi i Spillmakerlauget håper å kunne skrive om det også.

Tekst: Targeir Attestog (leder i Spillmakerlauget)