Hopp til innholdet

Global Game Jam med Spillmakerlauget Sør og Midt 2021

Global Game Jam 2021
Av Peder Lexau

Helga 29. – 31. januar er Spillmakerlauget Midt og Spillmakerlauget Sør med på å arrangere Global Game Jam! Dette er en helg hvor spillmakere fra forskjellige bakgrunner og med varierende forkunnskaper går sammen for å skape noe helt eget. Deres eget dataspill! Hvert år slippes det et «kodeord» som spillet bør baseres rundt; det kan være en stor del av spillet man lager, eller det kan være et lite «easter egg».

På grunn av korona-situasjonen er hele arrangementet online i år, men det er fortsatt mange påmeldte! Vi vil for det meste henge på Spillmakerlaugets offisielle Discord-server, der man vil danne grupper, prate om årets tema, og eventuelle ideer som ønskes å prøve ut. Arrangementet til Spillmakerlauget Sør begynner klokka 17 på fredagen, og det begynner klokka 19 hos Spillmakerlauget Midt samme kvelden. Når du kommer inn på serveren, besøk kanalen roller, for å gi deg selv rollen sør eller midt, avhengig av hvor du skal delta, hvis du ikke allerede har slik rolle. (Rop om hjelp i event-snakk hvis du ikke får det til.) Oppmøte er deretter i sør-lydprat eller midt-lydprat, avhengig av hvor du deltar. Her kan folk bli litt bedre kjent og diskutere planer for spillet man ønsker å utvikle. Etter hvert vil man danne egne grupper og starte arbeidet. Om du ikke allerede har en gruppe, går det altså helt fint. Poenget med arrangementet er å finne andre mennesker å utveksle ideer om spill med og arbeide sammen med!

I løpet av helga vil vi ha pauser hvor folk kan vise fram det de har lagd så langt, det vil være forum hvor man kan stille spørsmål, og nyttige ressurser kan deles. Arbeidet konkluderes innen klokka 17 på søndag, etterfulgt av show & tell fram til klokka 19.00. Det er ikke forventet at spillet skal være ferdig da, men helst ha en fungerende prototype som andre grupper og folk over hele verden kan prøve ut.

Om detter høres ut som noe du vil prøve ut, kan du melde deg på den offisielle GGJ-site-sida for Sør her eller for Midt her. Siden ikke alle deler av landet arrangerer Global Game Jam, vil det også være åpent for at folk fra andre landsdeler kan melde seg på hos Sør eller Midt.

Hjertelig velkommen fra oss i sentralstyret til Spillmakerlauget!

 

Utenom Spillmakerlauget blir det også åpne arrangert GGS-sites i Oslo og på Hamar. Her er oversikt med linker til alle norske sites:

https://globalgamejam.org/2021/jam-sites?title=&country=NO