Hopp til innholdet

Snuti AS i Tønsberg vinner Sørnorsk Filmsenters årlige spillpitch

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]

Med prosjektidéen Isbåten vant Tønsberg-baserte Snuti AS i den andre årlige utdelingen av Sørnorsk Filmsenters spillpitchpris. Snuti består av ekteparet Christer og Clare Eckermann, og har vært aktiv siden 2012.

I mange år har det vært pitchekonkurranse hos Sørnorsk Filmsenter i Kristiansand i kategoriene kortfilm og dokumentarfilm. I fjor var for første gang spill med som kategori, og i tillegg kom Vestfold med i den sørnorske filmregionen i forbindelse med fylkessammenslåingen med Telemark 1. januar 2020. Det første året gikk spillpitchprisen til Stroll AS for prosjektidéen Neath, men i år gikk prisen altså til Snuti AS i Vestfold, filmregionens fylke med flest spillutgivelser til nå. Premien er et utviklingsstipend på 40 000 kroner.

Idéer for Isbåten skal ha vært jobbet med en god stund allerede. Hovedsaklig skal man i dette spillet samle ingredienser i skjærgården til å lage iskrem med. Det skal også være en historie, der man bygger vennskap med livlige karakterer. Christer Eckermann forklarer idéen enda bedre selv i videoen nedenfor, akkurat slik den ble sendt inn til Sørnorsk Filmsenter:

Christer Eckermann fra Snuti presenterer Isbåten.

Fra før har Snuti utviklet Sommerles og Norli Junior, som er spillifiserte lesenettsteder for barn. Tidligere i år gav de ut sitt første underholdningsspill for PC, «The LIfe of Mr Pips». Før det var det bare Rock Pocket AS fra samme by som hadde fått gitt ut spill i Vestfold.

I fjor var det hele sju deltakere i spillpitchekonkurransen, som kom fra alle daværende fylker i regionen. Snuti deltok for første gang i år og hadde bare konkurranse med Spelgarden AS fra Bygland i indre Agder, som også deltok i fjor.

Spelgarden presenterte prosjektet «Vassgard – Dobbeltliv», en visual novel (interaktiv tegneserie), der man speler vekselvis som spion og diplomat. Handlingen går føre seg i det fiktive landet Søreg på planeten Vassgard, der de fleste innbyggerne er telepatiske huldrer. Målet med spillet er å bruke spionasje og diplomati til å påvirke utfallet i en borgerkrig. Det er lagt opp til å bli første episode i en serie av spill i Vassgard-universet.

I etterkant av konkurransen har Spelgarden ønsket å endre litt på premisset i historien i spillet, så derfor er den offentliggjorte videoen litt redigert og endret på sammenliknet med slik den var da den ble sendt inn til pitchekonkurransen:

Targeir Attestog fra Targeir Attestog presenterer Vassgard – Dobbeltliv

Eier av Spelgarden, Targeir Attestog, er forfatter av denne artikkelen og derfor ikke helt habil i denne saken, men gjør så godt han kan med å se dette fra synsvinkelen som leder i Spillmakerlauget Sør og Spillmakerlauget Norge. Neste år vil det forhåpentligvis være flere deltakere i spillpitchkonkurransen enn det var i år, ut fra samtaler som lauglederen har hatt med ulike utviklere i regionen for å rekruttere deltakere.

Følg med på Snuti her:
Nettsted: snuti.net
Twitter: @SnutiHQ
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCee5…

Følg med på Spelgarden her:
Nettstad: spelgarden.com
Facebook: fb.com/spelgardenas
Twitter/Instagram: @Spelgarden

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]