Velg en side

Spillmakerlauget hadde 24. oktober landsmøte, der det ble valgt nytt sentralstyre med medlemmer fra de regionale laugene i Sør, Vest og Midt. Det ble diskusjon der om framtida til Spillmakerlauget som fortsatte på styremøte 14. november. Der ble det vedtatt engelsk navn på Spillmakerlauget for bruk i internasjonal sammenheng: Norwegian Guild of Game Makers (NGGM).

Framtidig fagforening?

Den mest betydelige vedtaket på landsmøtet var kanskje at Spillmakerlauget skal arbeide for rettighetene til arbeidere i spillindustrien. Dette er et skritt nærmere for Spillmakerlauget å bli et faktisk laug, eller fagorganisasjon i moderne språk. Det er nok lenge til vi faktisk blir det, så i mellomtida kommer vi til å henvise medlemmer, som trenger juridisk hjelp, til andre fagorganisasjoner som passer for deres fagdisiplin.

Samme fokusområder som før

Hovedfokuset til Spillmakerlauget vil være møteplasser og nettverksbygging mellom enkeltpersoner som lager eller ønsker å lage spill. Det skal stelle til treff og andre arrangement fysisk og på nett. Noen av treffene har faglige presentasjoner eller demonstrasjon av spill som medlemmene lager. Lokale arrangement for Global Game Jam i Kristiansand, Bergen og Trondheim har tilknytning til Spillmakerlauget. Det er ellers samtaler i gang med andre samarbeidspartnere om framtidige arrangementer.

Landsmøte hvert år

På landsmøtet ble det gjort mange endringer i vedtektene, de fleste av dem for å gjøre innkalling til landsmøte enklere med kortere og mer fornuftige frister. I tillegg ble det vedtatt at det skal framover bli landsmøte hvert år i stedet for annethvert år, så derfor det blir derfor nytt landsmøte igjen en gang i 2021. Det kan i alle fall gjøres delvis digitalt, men det er håp om å få arrangert det enten i forbindelse med Spillkonventet på Hønefoss i juni eller Konsoll i Bergen i oktober.

Medlemssystem

Det ble diskutert om medlemskontingent og medlemssystem. Akkurat nå er det bare Spillmakerlauget Sør som har medlemssystem. De bruker Patreon med 1 US-dollar som kontingent i måneden. Dette er fremdeles under testing. Det ble vedtatt at 10 % av kontingenten betalt inn til et regionalt laug i 2021 skal gå til Spillmakerlauget Norge.

Nytt styre

Det ble vedtatt at styret skal ha en leder, en nestleder og to representanter fra hvert regionallaug. Hvis et laug bare kan stille med en, får vedkommende dobbeltstemme.

Til slutt endte Spillmakerlauget opp med følgende styre:

Leder: Targeir Attestog (fra Bygland i Sør)
Nestleder: Mads Stensrud (fra Kristiansand i Sør)

Medlem fra Sør (dobbeltstemme): Hoda Salman (Kristiansand)

Medlem fra Vest (dobbeltstemme): Ørjan Polden (Bergen)

Medlemmer fra Midt: Peder Lexau og Hallgeir Løkken

Sør og Vest planlegger å supplere med et nytt medlem hver på årsmøte i 2021.

Engelsk tilleggsnavn

På det første styremøtet 14. november var det diskutert om hva slags engelskspråklig navn som høres best ut. Styret falt til slutt på Norwegian Guild of Game Makers (NGGM), som kommer til å bli brukt i internasjonal sammenheng, for eksempel på nett-treff der det er utenlandsk presentatør eller utenlandske møtedeltakere som ikke behersker noe skandinavisk språk.

Lyst til å engasjere deg i Spillmakerlauget?

Har du selv lyst til å bidra til lokale arrangement i Spillmakerlauget der du er? Selv om det kan være vanskelig med fysiske treff nå under koronakrisen, trenger man ikke være mange for å arrangere et treff, og det er selvfølgelig mulig å arrangere digitale treff over nett.

Ta kontakt med ny sentralstyreleder Targeir Attestog (e-post: targeir@spillmakerlaugetsor.com), så hjelper vi deg eller dere i gang.

For å få oversikt over eksisterende digitale og fysiske møteplasser, sjekk ut sidene Forum og Arrangementer på dette nettstedet.